.

 

 

.

 

Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο
Προσύμφωνο για την παραχώρηση της έκτασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού στο Δήμο Κοζάνης

 


Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο Δήμος Κοζάνης κατάφερε σε στενή συνεργασία τόσο με τον ΟΣΕ και την ΓΑΙΑΟΣΕ, όσο και με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων να κάνει ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση του οράματός του και την αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού προς όφελος των δημοτών του.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης υπέγραψε στην Αθήνα Προσύμφωνο Συνεργασίας με τους ΟΣΕ Α.Ε. και  ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., που εκπροσωπήθηκαν από τους Γ. Αποστολόπουλο (Πρόεδρος ΟΣΕ), Κ. Πετράκης (Δ/νων Σύμβουλος ΟΣΕ), Αθ. Σχίζας (Πρόεδρος ΓΑΙΟΣΕ), παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτση, της Γ.Γ. Μεταφορών, Υποδομών  και Δικτύων Π. Πέρκα και του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Θ. Μουμουλίδη,  με αντικείμενο την παραχώρηση στο Δήμο Κοζάνης της έκτασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στο πλαίσιο της πρότασης Επιχειρησιακού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) που θα καταθέσει ο Δήμος έως τις 31/8/2016 στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.


Περισσότερα...


¨Κουρί¨ και πάλι…

Υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Κοζάνης  προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων δασικής αναψυχής, άθλησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο δημόσιο δάσος ¨Κουρί¨.
Η κυριότητα της έκτασης παραμένει στο δημόσιο, ενώ η χρήση παραχωρείται για 20 χρόνια στο Δήμο Κοζάνης, ο οποίος  πλέον αναλαμβάνει τη συντήρηση και  την εύρυθμη λειτουργία του χώρου.

 

H παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης- Μέχρι τις 8 Αυγούστου η διαβούλευση


Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κοζάνης, παρουσία και πολλών πολιτών με αντικείμενο τη συζήτηση επί του Επιχειρησιακού Στρατηγικού  Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ανέφερε τα εξής:
Ως Δήμαρχος και ως Δημοτική Αρχή έχουμε ένα όραμα για τον Δήμο.
Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης