.

 

 

.

 

Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο
Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΗ


    Συνάντηση  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ  του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και του  Πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη παρουσία των Αντιδημάρχων Αριστοτέλη Πουτακίδη, Κώστα Δεσποτίδη και του Δημοτικού Συμβούλου Μανόλη Κουτσοσίμου από πλευράς Δήμου και από πλευράς εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΗ των Γιάννη Μανέ και Λευτέρη Παλούκα (μέλη της ΓΕΝΟΠ), του Πρόεδρου του Σπάρτακου Μόσχο Μόσχου, του Γραμματέα του Σπάρτακου Σάκη Μάστορα, τον Κώστα Θεοχάρη Πρόεδρο της «Ενωσης» και του Γραμματέα της Ένωσης Νίκου Ματιάκη.

Ενημερωτική ημερίδα για την ανάρτηση δασικών χαρτών και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων


Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην περιοχή μας, αναδείχθηκαν σύνθετα ζητήματα που απασχολούν, σε μεγάλο βαθμό τους δημότες.
Για τη ενημέρωση των πολιτών, ο Δήμος Κοζάνης και η Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας με τη στήριξη των ΤΕΕ τμ.Δυτικής Μακεδονίας, ΓΕΩΤΕΕ τμ. Δυτικής Μακεδονίας και το Σύλλογο Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας , διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα, την Τετάρτη 22/3/2017, ώρα 19.00 στο «Κοβεντάρειο».

Συνέχεια...


Αλλάζουμε την Κοζάνη-Ενημερωνόμαστε για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, συνδιαμορφώνουμε το μέλλον


Η Στρατηγική για τη Βιώσιμη Κινητικότητα – ΣΒΑΚ στην Κοζάνη ανήκει σε μια ευρεία σταυροφορία που αναπτύσσεται στην Ευρώπη, εδώ και περίπου 20 χρόνια, με στόχο να γίνουν οι πόλεις πιο ανθρώπινες, βιώσιμες, παραγωγικές, να αναβαθμιστούν οι συνθήκες περιβάλλοντος και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής. Η Ελλάδα, αν και έχουν γίνει σε διάφορες πόλεις μικρά έργα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και στην Κοζάνη, μόνο τώρα αρχίζει να κινητοποιείται ουσιαστικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Πράσινο Ταμείο έχει ήδη καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών 9 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης ΣΒΑΚ σε 150 ελληνικές πόλεις.
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλλαγή στις προτεραιότητες σχεδιασμού των πόλεων. Εγκαταλείπονται οι συμβατικές κυκλοφοριακές μελέτες, οι οποίες είχαν ως αντικείμενο τη διευκόλυνση του αυτοκινήτου με κάθε τίμημα, ώστε να πηγαίνει οπουδήποτε με τον πιο άμεσο τρόπο, και στρέφονται προς τον άνθρωπο και τις αξίες της πόλης, που είναι η ιστορία της, η ταυτότητά της και πάνω από όλα το ότι αποτελεί τον κατ’εξοχήν τόπο ευκαιριών για συνάντηση και συνεργασία, τόπο αλληλεγγύης σε ένα συνεκτικό κοινωνικό περιβάλλον.
Περισσότερα...
Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης