.

 

 

.

 

Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο
CaptchaCode

Επαλήθευση αριθμού
35α Λασσάνεια - Πρόγραμμα

        Ο Δήμος Κοζάνης και η νεοσυσταθείσα Αντιδημαρχία Πολιτισμού φιλοδοξούν φέτος να ενεργοποιήσουν και πάλι τον θεσμό των Λασσανείων με την προοπτική το 2017 να είναι μόνο η εκκίνηση για πιο ψηλά.      
Φέτος, τα Λασσάνεια σημειώνουν μια τριμερή νοηματική ενότητα των φορέων πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης και δίνουν έμφαση στην τοπική δημιουργική κοινότητα. Αντλώντας από το έμψυχο δυναμικό της περιοχής θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κάθε Δημότη Κοζάνης πως όταν οι άνθρωποι ενός τόπου παραμένουν δημιουργικοί, τότε τα πράγματα μπορούν να είναι μόνο ευοίωνα.

Ο προοδευτικός πολιτισμός μας έχει δοκιμαστεί σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από τις σημερινές και πάντοτε μας ευεργέτησε. Έστω λοιπόν και υπό επιτήρηση, έστω και με την δημοσιονομική σκιά σε απειλητική τροχιά, ο Δήμος Κοζάνης επιλέγει να δώσει προτεραιότητα στον πολιτισμό σαν φυσική και νομοτελειακή απάντηση. 

Μετεγκατάσταση Ακρινής: Απαιτούμε να μπει τέλος στον εγκλωβισμό και τον εμπαιγμό της κοινωνίας τη Ακρινής!Η υπόθεση της μετεγκατάστασης της Ακρινή αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα εγκλωβισμού μιας τοπικής κοινωνίας. Όπως ειπώθηκε από πολίτες στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στην Ακρινή, η υπόθεση αυτή εκκρεμεί για αυτούς πάνω από 15 χρόνια: Υπό αυτές τις συνθήκες, ποιον προγραμματισμό να κάνουν οι άνθρωποι για τη ζωή τους; Ποιο προγραμματισμό να κάνει ο Δήμος για την ανάπτυξη του οικισμού; 
Σε κάθε περίπτωση, 6 χρόνια μετά την ψήφιση του άρθρου 28 του νομού 3937/2011 όπου προβλέπεται η μετεγκατάσταση της Ακρινής και των Αναργύρων, η εκκρεμότητα αυτή θα πρέπει να κλείσει!
Πατήστε εδώ για περισσότερα...
Ο Δήμαρχος Κοζάνης για τις εξελίξεις στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας


Τη στήριξη του στους εργαζόμενους της αλλά και την ανησυχία του για την πορεία της εκκαθάρισης της  υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει με δήλωση του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για τις απολύσεις στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων, ζητούμε την ανάκληση των απολύσεων και να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι από τις τράπεζες, στις οποίες μεταφέρθηκε το υγιές κεφάλαιο της υπό εκκαθάριση συνεταιριστικής τράπεζας, όπως έγινε και με τους εργαζομένους των υπόλοιπων εμπορικών τραπεζών που συγχωνεύθηκαν σε μεγαλύτερες.

Περισσότερα...


Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης